Тема 1.1. Творчество, иновациии и междусекторни сътрудничества. Интелектуална собственост.

Темата представя спецификите на КТИ като бързо развиваща се област на икономическа дейност, която насърчава икономическия растеж, създаването на работни места и приходи от износ при промотиране на социалното включване, културното разнообразие и развитието на човешкия потенциал, особено на местно и регионално ниво. Особено внимание е поставено върху интерпретирането на КТИ като интердисциплинарни сектори с потенциал за бързо поглъщане на знание, които процъфтяват благодарение на местните ресурси и културно наследство.

Акцентът е поставен върху представянето на иновациите в конкретиката на КТИ, както и членовете на екипа, които са двигатели на креативността и иновативността в КТИ проектите. Освен това се представят видовете екипи за различните области на КТИ (филмова продукция, игри, създаване на събития и т.н.).

Различните видове КТИ ще бъдат обсъдени, за да се осигури разграничение между творческите, технически и управленски роли в тези проекти.

В рамките на тази тема, ще бъде предоставена информация относно интелектуалната собственост в КТИ. Въпросите в този аспект на КТИ ще бъдат застъпени чрез примери, свързани с дизайн и проектиране, авторски и сродни права (за изпълнители, продуценти и разпространители).

  • Брой часове: 3 в клас, 3 cамостоятелно обучение.

 

Material

Presentation T1.1
Reader T1.1

Case study/ies

Video Case Study T1.1

Video case “Nordeus”

Video Case Study T1.1

Video case “Ebb Software”

Video Case Study T1.1

Video case “Aida”

Case Study T1.1

Aida

Learning activities

Learning Activities T1.1

Test your knowledge

T1.1 Self Assessment
T1.1 Self Assessment (Open Questions)